Snabba fakta

Vi anser att det ska vara enkelt och roligt med försäkringar och vill därför sprida vår kunskap till en prisvärd summa. Försäkringsutbildning vänder sig till dig som vill utveckla din eller din verksamhets kompetens inom försäkringsförmedling.

Företaget grundandes 2007 och består idag av VD och utbildare Lars Ekström samt digital marknadsförare Linn Krusing. Vid behov tar vi hjälp av konsulter. Vi ordnar utbildningslokaler eller utbildar hos dig helt utifrån dina önskemål. Vi är neutrala och inte bundna till något bolag.

Lars Ekström har över 40 års arbetslivserfarenhet inom försäkringsbranschen. Han har arbetat med sak, liv, privat och företag, försäljning och utbildning hos flera stora aktörer. I dag samarbetar vi bland annat med InsureSec, SwedSec och Tydliga.

År 2021 gjorde Försäkringsutbildning en satsning och expanderar företaget för att möta den stora efterfrågan på utbildningar inom sak, liv och allmän försäkringsförmedling.

Lyckligt lottad att få arbeta med min passion

Lars Ekström

VD, Styrelseordförande, Försäkringsutbildning AB

Från då till nu

För att berätta mer om Försäkringsutbildning vill vi presentera Lars Ekström som står bakom företaget. Lars första jobb inom branschen var på företagsförsäkringsregistret år 1980 där han sorterade ansökningar och försäkringsbrev. Lars fick sedan stämpla VD:s namnteckning på försäkringsbreven och dess kopior. Jobbet var enkelt men snart kom Lars in på tariffer och villkor, ett betydligt mer avancerat jobb. Och det lade grunden till den karriären som Lars skulle visa sig utveckla.

Genom anställningar på Folksam, Skandia, Wasa, Länsförsäkringar, IFU och företagsförsäkringsregistret har Lars på över 40 års tid byggt upp sin kompetens. Han har samlat på sig en lång och bred erfarenhet inom Sak och Liv, Privat/Företag, administration, kundtjänst, försäljning och inte minst utbildning.

Året 2004 startade Lars en enskild firma för att inledningsvis utföra konsultarbete och utbildning för sin dåvarande arbetsgivare. Genom åren växte både kundgruppen och uppdragen. Det blev år 2007 naturligt att grunda Försäkringsutbildning AB.

Lars samarbetar med både små och stora aktörer över hela landet som exempelvis InsureSec och SwedSec samt företag och yrkeshögskolor för att utbilda deras studenter i försäkringsförmedling. Utöver detta har Lars utbildat allt ifrån små till stora individualförsäkringsbolag respektive kollektivavtalsförsäkringsbolag.

Idag har Lars en etablerad position på marknaden och han skriver sin egen namnteckning på diverse intyg och avtal. Lars brukar säga att han är lyckligt lottad att få arbeta med sin passion.

På frågan om varför Lars vill arbeta med utbildning i försäkring svarar Lars att han vill bidra till de första förberedelserna inför arbetet. Det ska vara enkelt och roligt! Han trivs i mötet med människor och vill inviga alla i allt det underbara som finns i försäkringsvärlden.

Lars ser fram emot att komma i kontakt med dig! Skicka ett mejl eller sök kontakt via sociala medier!